Aanvoerder Almere City FC heeft bovenbeenblessure, niet in actie tegen PSV

ALMERE • Wo 21 augustus 2024 | 15:35 • Woensdag 21 augustus 2024 | 15:35

Almere City FC kan komende zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen regerend landskampioen PSV geen beroep doen op aanvoerder Thomas Robinet. De Franse aanvaller liep vorige week vrijdag tijdens de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard een bovenbeenblessure op.

Robinet moest zich in Limburg al na tien minuten laten vervangen door de pas 19-jarige Emanuel Poku. Hoe lang de Fransman precies uit de roulatie zal zijn met de kwetsuur is nog niet bekend. Na de thuiswedstrijd tegen PSV wordt zijn herstel van dag tot dag bekeken.

Visus en Guillaume zijn nog geschorst
Robinet is niet de enige speler die Almere City-trainer Hedwiges Maduro zaterdagavond tegen PSV moet missen. Ook centrale verdediger Ricardo Visus en aanvaller Baptiste Guillaume ontbreken nog.

Zij kregen beide tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen thuis tegen AZ een rode kaart en kregen daarvoor een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Geen politie
Tijdens de voetbalwedstrijd zal er overigens geen politie aanwezig zijn. Bij een wedstrijd worden normaal tientallen agenten ingezet voor toezicht op de openbare orde en bijvoorbeeld de verkeersdoorstroming.

De politiebonden voeren zaterdag actie voor een goed vroegpensioen. Een uur voor de wedstrijd wordt een vakbondsbijeenkomst georganiseerd. De actie duurt tot een uur na afloop.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel