Almere City hard onderuit bij Fortuna Sittard

ALMERE • Vr 16 augustus 2024 | 20:06 • Vrijdag 16 augustus 2024 | 20:06

Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste uitwedstrijd van het seizoen kansloos verloren. In Limburg was Fortuna Sittard met 3-0 veel te sterk voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Bij rust was het nog 1-0.

In de eerste helft kreeg Almere City al snel te maken met een fikse tegenvaller: spits en aanvoerder Thomas Robinet moest al na 10 minuten geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door de pas 19-jarige Emmanuel Poku.

Fortuna Sittard was dreigender in de openingsfase via met name de handige Makan Aiko. De thuisploeg zag een inzet van Rodrigo Guth na 20 minuten hard en hoog overgaan na een hoekschop.

ANP
Halverwege de eerste helft was het wél raak voor de Limburgers: Rosier mocht makkelijk weglopen bij Resink en wist vervolgens 'in de zestien' Halilovic te bedienen, die ongestoord van dichtbij de 1-0 langs Bakker mocht schieten. Alex Balboa was veel te laat en stond erbij en keek ernaar.

Ook in het vervolg van het eerste bedrijf was Fortuna dreigender en wist een pover Almere City nauwelijks in de zestien van de tegenstander te komen en geen kansen te creeren.

Tweede helft
In het begin van de tweede helft kwam Almere City in de openingsminuten direct weer zwaar onder vuur te liggen en was het aan doelman Nordin Bakker (met een paar uitstekende reddingen) te danken dat de thuisploeg niet snel op 2-0 kwam.

Almere City werd verder met de rug tegen de muur gedrukt en coach Hedwiges Maduro zag zich daarom genoodzaakt middenvelder Jochem Ritmeester van de Kamp te wisselen voor een extra centrale verdediger Christopher Mamengi. Uit het niets kreeg Almere vervolgens de kans op 1-1: een van richting veranderd schot van Stije Resink kon ternauwernood worden gekeerd door Fortuna doelman Branderhorst.

ANP
Toch bleef Fortuna 'heer en meester' op het eigen veld en kwam het na 68 minuten via een prachtige goal van Mitchell Dijks op 2-0. Niet veel later viel ook de 3-0 van Mitrovic, die in de rebound mocht scoren, nadat Halilovic eerst de binnenkant van de paal raakte. Daarmee was de wedstrijd een kwartier voor tijd al definitief beslist.

In de slotfase was debutant Emanuel Poku nog dichtbij de eretreffer, maar het bleef uiteindelijk 3-0. Volgende week speelt Almere city een thusiwedstrijd tegen landskampioen PSV.