Geen politie zaterdag bij wedstrijd Almere City FC tegen PSV vanwege staking

ALMERE • Di 20 augustus 2024 | 10:50 • Dinsdag 20 augustus 2024 | 10:50

De politie gaat zaterdagavond staken tijdens de voetbalwedstrijd tussen Almere City FC tegen PSV. De politiebonden voeren actie voor een goed vroegpensioen.

Een uur voor de wedstrijd wordt een vakbondsbijeenkomst georganiseerd, waardoor er geen politie aanwezig zal zijn bij de wedstrijd, die start om 20.00 uur. De actie duurt tot een uur na afloop.

Projectleider Maarten Brink van het Landelijk Actiecentrum Politieacties zegt dat bij een normale wedstrijd tientallen agenten worden ingezet voor toezicht op de openbare orde en bijvoorbeeld de verkeersdoorstroming.

Met de acties vragen de politiebonden aandacht voor een regeling om vervroegd uit te treden bij de politie. De bonden geven aan dat fiscale maatregelen nodig zijn om dit mogelijk te maken.

Geen zorgen bij burgemeester
Burgemeester Hein van der Loo van Almere laat in een reactie weten dat de wedstrijd zonder politie door kan gaan. "Net als bij andere wedstrijden begeleidt de politie de aankomst en het vertrek van uitsupporters. Het verschil met andere wedstrijden is, dat er geen zichtbare politie in en rond het stadion is." Daarnaast benadrukt de burgemeester dat de agenten in noodsituaties alsnog paraat staan voor inzet. "Ik wens iedereen een mooie pot voetbal."

Tweede actieweekend
Het is het tweede weekend dat de politie staakt tijdens voetbalwedstrijden. Afgelopen weekend werd er gestaakt tijdens de wedstrijden FC Twente-Sparta in Enschede op zaterdag en NAC-Ajax in Breda op zondag.

Bij de wedstrijden waren geen ongeregeldheden. Omdat ook een reactie vanuit het kabinet uitbleef, zijn nu nieuwe acties aangekondigd.

Naast de staking tijdens de wedstrijd Almere City FC tegen PSV zal er op zondag ook actie gevoerd worden tijdens de wedstrijd tussen FC Groningen en AZ.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel