City moet tegen Fortuna Sittard basiselftal wijzigen vanwege schorsingen

ALMERE • Do 15 augustus 2024 | 16:40 • Donderdag 15 augustus 2024 | 16:40

Almere City FC speelt vrijdagavond de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Fortuna Sittard. Trainer Hedwiges Maduro kan tegen de Limburgers geen beroep doen op centrale verdediger Ricardo Visus en aanvaller Guillaume Baptiste, die beiden geschorst zijn vanwege hun rode kaarten van afgelopen zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ (0-1).

Maduro kan in Limburg tevens geen beroep op zijn Franse centrale verdediger Theo Barbet, die terugkomt van een enkelblessure.

Middenvelder Àlex Carbonell zit wél weer bij de selectie na een lichte blessure en kan tegen zijn oude club zijn competitie-debuut gaan maken voor Almere City FC. De Spanjaard speelde in het seizoen 2019-2020 voor Fortuna Sittard.

Sleutelen aan basiselftal
De geschorste Guillaume Baptiste wordt tegen Fortuna Sittard waarschijnlijk vervangen door de Bosnisch- Zweedse aanvallende middenvelder Adi Nalić.

Wie verdediger Ricardo Visus vervangt links centraal achterin is nog niet helemaal duidelijk. Maduro heeft meerdere opties: Christopher Mamengi kan die positie prima invullen, maar ook rechstback Sherel Floranus kan naar het centrum verhuizen (en Akujobi dan als rechtervleugelverdediger).

Eerdere confrontaties
Ook vorig seizoen speelden de Almeerders hun eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard. Op 19 augustus 2023 trok de thuisploeg uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind tegen de ploeg van toenmalig City trainer Alex Pastoor. Thomas Robinet tekende destijds voor de enige Almeerse treffer na een schitterende aanval.

Later tijdens het debuutseizoen in de eredivisie trof 'City' de Limburgers nog twee keer in Almere: voor de competitie werd er niet gescoord in het Yanmar stadion (0-0), maar op 17 januari van dit jaar werden de Almeerders uit het bekertoernooi geknikkerd door Fortuna: 1-2.

Historische eerste zege
'Uit tegen Fortuna' is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de club. Op 16 september 2005 boekte het toenmalige FC Omniworld (de voorloper van Almere City FC) de allereerste overwinning in het betaalde voetbal. De ploeg van toenmalig trainer Jan Schulting was destijds met 2-3 te sterk voor de Limburgers.

De wedstrijd Fortuna Sittard - Almere City FC begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kooij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel