Lelystadse Patricia mag meedoen aan WK voor sterkste vrouw, maar laat die kans mogelijk schieten

LELYSTAD • Ma 19 augustus 2024 | 14:41 • Maandag 19 augustus 2024 | 14:41

Patricia Smit uit Lelystad heeft zich weten te plaatsen voor het Wereldkampioenschap 'Strong Women'. De krachtsporter uit Lelystad eindigde dit weekend in het Engels York bij het Europees Kampioenschap 'Sterkste Vrouw' op de vierde plaats.

De eerste vier van dit toernooi bemachtigen een ticket voor het WK dat in december in de Verenigde Staten wordt gehouden.

"Het was een super geweldige ervaring! Ik moest het opnemen tegen de wereldtop en ik kon aardig meekomen", aldus Smit die voor het eerst meedeed aan het EK.

Lees ook: Krachtsporter Patricia Smit is klaar voor EK-debuut 'Sterkste Vrouw'

Vijf onderdelen
De winst in Engeland ging naar Rebecca Roberts uit Wales. De Engelse dames Donna Moore en Katie Smith eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats. In totaal gingen negen dames tijdens vijf verschillende krachtsportonderdelen met elkaar de strijd aan.

Smit weet nog niet zeker of ze gebruik gaat maken van haar WK-ticket. Het toernooi wordt in december gehouden en rond die tijd is er in Nederland ook 'een max deadlift event'.

"Het Nederlandse record van 245 kilogram heb ik in handen. Als er tegen die tijd iemand is die bij dat event mijn Nederlands record kan aanvallen dan wil ik dat verdedigen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel