Man moet cel in voor mishandeling van telefoonverkoper, 'Finaal in elkaar geslagen'

ALMERE • Wo 2 oktober 2024 | 13:40 • Woensdag 2 oktober 2024 | 13:40

De 26-jarige S.S uit Amstelveen is veroordeeld tot 280 dagen cel, waarvan 63 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar voor een ernstige mishandeling in Almere. Dat gebeurde op 30 juni.

Het slachtoffer dacht zijn telefoon te verkopen via Facebook. Maar toen kopers S. en een kameraad aan zijn deur verschenen, werd hij "finaal in elkaar geslagen".

Dat gebeurde allemaal op klaarlichte dag voor de ogen van de vrouw van de Almeerder. "Dankzij het dappere optreden van een omstander, werd erger voorkomen", legde de officier van justitie twee weken geleden uit tijdens de rechtszitting.

Als een beest tekeer gegaan
Vooral de 21-jarige kameraad van de man uit Amstelveen, C.L. uit Amsterdam, ging wat hem betreft als een beest tekeer. "Voetbalschoppen deelde hij uit tegen het hoofd van de man, terwijl die op de grond lag. Hij raakte daardoor bewusteloos en werd pas in het ziekenhuis weer wakker."

De 'kopschopper', zoals de officier hem noemde, kreeg eerder vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

Wonderwel liep de Almeerder fysiek geen blijvende schade op, maar emotioneel wel. Hij kampt met een traumastoornis, waar hij nog altijd therapie voor volgt.

De rechtbank acht S. net als de deskundigen die hem onderzochten verminderd toerekeningsvatbaar, vanwege niet-aangeboren hersenletsel en een bipolaire stoornis. Met de opgelegde straf hoeft hij niet opnieuw de cel in.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel