Drie tieners aangehouden na wilde politieachtervolging in Almere

ALMERE • Wo 2 oktober 2024 | 15:51 • Woensdag 2 oktober 2024 | 15:51

De politie heeft drie inzittenden aangehouden na de politieachtervolging in Almere dinsdagavond. Het gaat om één Almeerder van 15 jaar en twee van 17 jaar. De politieachtervolging eindigde in een ongeluk aan de Springendallaan, alle inzittenden moesten gewond naar het ziekenhuis gebracht worden.

De achtervolging ontstond nadat de politie een stopteken had gegeven aan de bestuurder. Waarom dat stopteken precies gegeven werd is niet duidelijk, volgens de politie was er sprake van een verdachte situatie.

Vervolgens ging de auto er met hoge snelheid vandoor. Agenten braken de achtervolging toen af en volgden de auto op afstand. Dat deden ze omdat het weer slecht was en er in een woonwijk gereden werd. De agenten zagen later dat de auto tegen een geparkeerde auto botste en tegen een boom eindigde.

Eerste hulp
De politieagenten hebben eerste hulp geboden aan de slachtoffers. Ook zijn de drie minderjarigen dus aangehouden. Op welke grond ze zijn opgepakt maakt de politie niet bekend in het belang van het onderzoek.

In de auto zaten ook een 27-jarige man uit Rijswijk en een 31-jarige man uit Den Haag. De politie kan niet vertellen waarom zij niet aangehouden zijn.

Beelden van de achtervolging van een camera aan de Springendallaan:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel