Bart Jaspers Faijer beëdigd als nieuwe burgemeester van Urk

URK • Wo 2 oktober 2024 | 16:16 • Woensdag 2 oktober 2024 | 16:16

Bart Jaspers Faijer is woensdagmiddag geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Urk. Hij werd tijdens een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis beëdigd door Commissaris van de Koning Arjen Gerritsen.

Afgelopen juni werd Jaspers Faijer al unaniem voorgedragen door de gemeenteraad, maar vanaf nu mag hij zich officieel burgemeester van Urk noemen.

Volgens de gemeenteraad is Jaspers Faijer een benaderbare, betrokken en empathische bestuurder. Bij zijn voordracht destijds reageerde hij met emotioneel enthousiasme: "Ik word klein als ik uw woorden over mij hoor."

Wethouder in Ommen
Jaspers Faijer is lid van de ChristenUnie, woont in het Overijsselse Rouveen en is vader van vijf volwassen kinderen. Voordat hij begon aan zijn avontuur op Urk, was hij zes jaar wethouder in Ommen. Daar beheerde hij diverse portefeuilles, waaronder armoedebestrijding, openbare ruimte, landbouw en duurzaamheid.

De kersverse burgemeester zal zich de komende tijd gaan buigen over de verandering in het jeugdbeleid en de veranderingen in het uitgaansleven. Ook zal hij zich moeten richten op politieke samenwerking met de provincie, het Rijk en de andere vijf Flevolandse gemeenten, over bijvoorbeeld de opvang van asielzoekers en de huisvesting van statushouders.

Lees ook: Nieuwe burgemeester neemt roer over in het snel veranderende Urk: vier grote uitdagingen

Zijn voorganger, Cees van den Bos, nam na drie jaar al afscheid en werd burgemeester van Goes. Volgens Jacob de Borst, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is de wens dat de nieuwe burgemeester minimaal zes jaar op Urk blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel