Maand lang omrijden vanwege werkzaamheden aan fietspad bij gemaal Lovink

BIDDINGHUIZEN • Zo 25 augustus 2024 | 9:31 • Zondag 25 augustus 2024 | 9:31

Wie vanaf maandag van Biddinghuizen naar Harderwijk en Zeewolde wil rijden, moet een fors stuk omrijden. De provincie werkt vanaf dan tot 4 oktober namelijk aan het fietspad bij gemaal Lovink op de Harderdijk (N306).

Om dat veilig te kunnen doen, wordt het verkeer van en naar Harderwijk en Zeewolde omgeleid via de Karekietweg en de Gooiseweg (N305). Fietsers worden over de rijbaan langs de werkzaamheden geleid.

De werkzaamheden duren ruim een maand. De bestaande asfaltlaag van het fietspad wordt vervangen door een met vezels versterkte betonverharding. Het gaat om het deel langs het Veluwemeer tot aan de ingang bij Harderhaven.

De omleidingsroute

Provincie Flevoland
Breder en veiliger
Ter hoogte van het gemaal wordt het fietspad iets verlegd en breder gemaakt. Daardoor wordt de toegang naar het gemaal volgens de provincie veiliger. Daarnaast wordt de brugleuning van de sluis Blauwe Dromer ook meegenomen in het project.

De omliggende huizen van Harderhaven en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel