Houtribweg N307 meerdere weken deels afgesloten voor onderhoud

LELYSTAD • Zo 1 september 2024 | 11:47 • Zondag 1 september 2024 | 11:47

De make-over van de Houtribweg (N307) bij Lelystad begint maandag. Op verschillende momenten deze maand worden delen van de weg meerdere nachten of dagen afgesloten. De provincie voert onderhoudswerkzaamheden uit aan beide rijbanen tussen de Zuigerplasdreef en de rotondes bij de A6. 

Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en extra reistijd. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven en zijn ook op de website van de provincie te zien. 

In juli werd besloten dat de weg aangepast moet worden vanwege de verwachte groei van de stad. Het onderhoud gebeurt in fases en moet er uiteindelijk voor zorgen dat de doorstroming van en naar de A6 verbetert.

Verschillende fasen werkzaamheden
Van maandag 2 september tot zaterdag 7 september is de noordbaan van de Houtribweg afgesloten tussen de westelijke rotonde bij afrit A6 en de rotonde Binnenhavenweg. Deze afsluiting geldt van 20.00 uur tot 5.00 uur.
  
Van maandag 9 september tot zaterdag 14 september is de zuidbaan afgesloten van de rotonde Binnenhavenweg tot de oostelijke rotonde bij de A6. Ook deze afsluiting geldt van 20.00 uur tot 5.00 uur. De noordbaan, van de oostelijke tot aan de westelijke rotonde, blijft dan ook afgesloten.

Van maandag 16 september tot vrijdag 20 september is de zuidbaan volledig afgesloten vanaf de Zuigerplasdreef tot aan de rotonde Binnenhavenweg.
 
Van maandag 23 september tot vrijdag 27 september is de noordbaan volledig afgesloten tussen de rotonde Binnenhavenweg en de Zuigerplasdreef.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel