Nieuwe burgemeester Zeewolde moet 'toegankelijk boegbeeld' zijn

ZEEWOLDE • Zo 30 juni 2024 | 21:03 • Zondag 30 juni 2024 | 21:03

De nieuwe burgemeester van Zeewolde moet een toegankelijk boegbeeld worden die strategisch kan samenwerken in de regio. Ook moet de nieuwe burgervader in het stadhuis een 'vaardig regisseur' zijn. Dat staat in de profielschets voor de nieuwe burgemeester van het dorp.

Zeewolde is op zoek naar een nieuwe burgervader of -moeder, nadat Gerrit Jan Gorter in mei zijn vertrek aankondigde. Gorter is één van de langstzittende burgemeesters van Nederland.

Bij elkaar brengen
Het toegankelijke boegbeeld moet in de Zeewolder samenleving mensen en partijen bij elkaar brengen en zorgen dat de overheid en inwoners elkaar blijven begrijpen. Het strategisch samenwerken in de regio is bijvoorbeeld nodig met de gemeente Almere over Oosterwold, maar ook met de gemeenten Harderwijk en Ermelo.

Lees ook: Gorter (64) nog niet klaar met het openbaar bestuur: 'Ik ben overal voor in'

Daarnaast moet de nieuwe burgemeester dus in het stadhuis een 'vaardige regisseur' zijn. Verder is er de wens dat de burgemeester het veiligheidsniveau op peil weet te houden.

Inwoners denken mee
Aan de profielschets dachten naast buurgemeenten en maatschappelijke organisaties, ook inwoners mee. Meer dan 700 Zeewoldenaren vulden een vragenlijst in. Uit de resultaten blijkt dat zij vooral op zoek zijn naar een 'enthousiaste aanvoerder'.

De burgemeester moet zich daarnaast onder meer richten op de uitdagingen van de toekomst en gaat voor een goede sfeer. Ook moet er snel actie worden ondernomen, in plaats van doorpraten tot er steun is.

Op andere punten waren de resultaten minder duidelijk. Zo zijn Zeewoldenaren verdeeld over de vraag of ze liever een enthousiaste vernieuwer hebben of een stabiele factor.

De gemeenteraad bespreekt de profielschets dinsdag. Als die wordt goedgekeurd volgt er een vacature en kan iedereen reageren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel