'Enthousiaste vernieuwer' of 'stabiele factor': Zeewolde vraagt input voor nieuwe burgemeester

ZEEWOLDE • Zo 2 juni 2024 | 10:00 • Zondag 2 juni 2024 | 10:00

De gemeente Zeewolde vraagt inwoners, ondernemers en organisaties om mee te denken over de profielschets voor een nieuwe burgemeester. Op een speciale website kunnen daar meningen over gegeven worden.

Wil je liever een 'enthousiaste vernieuwer' of een 'stabiele factor', een bestuurder of een 'burgervader of -moeder', en moet de burgemeester zich richten op problemen van vandaag of juist problemen van de toekomst? Die vragen worden gesteld als je de website mijnburgemeesterzeewolde.nl bezoekt.

'Heel belangrijk'
Daarnaast wordt gevraagd om Zeewolde in drie woorden te typeren, en welke plek in de gemeente je het eerste zou willen laten zien aan de nieuwe burgemeester. De resultaten worden geanalyseerd en gebruikt om de profielschets te schrijven.

"De gemeenteraad vindt het belangrijk dat een nieuwe burgemeester past bij Zeewolde en haar inwoners en hierbij is de mening van inwoners heel belangrijk", zegt raadslid Tom Zonneveld van Leefbaar Zeewolde. Hij is voorzitter van de vertrouwenscommissie: de commissie die verantwoordelijk is voor het vinden van het nieuwe gemeentehoofd.

Zeewoldenaren die willen meedenken kunnen dat doen tot 10 juni. In juli wordt de profielschets vastgesteld. Half januari moet de nieuwe burgemeester geïnstalleerd worden: dan vertrekt afzwaaiend burgemeester Gerrit Jan Gorter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel