Na 18 jaar kondigt burgemeester Zeewolde zijn vertrek aan

ZEEWOLDE • Ma 6 mei 2024 | 11:48 • Maandag 6 mei 2024 | 11:48

Gerrit Jan Gorter stopt na 18 jaar als burgemeester van Zeewolde. Hij vindt het tijd om plaats te maken voor iemand anders en legt zijn taken op 15 januari neer, aan het einde van zijn ambtsperiode. Hij is één van de langstzittende burgemeesters van het land.

"Tot op de dag van vandaag geniet ik van al het moois dat de gemeenschap Zeewolde te bieden heeft. In de afgelopen jaren heb ik Zeewolde zich op allerlei manieren zien ontwikkelen. Met hart en ziel en veel enthousiasme heb ik daaraan een bijdrage proberen te leveren", zegt Gorter.

Hij noemt voorbeelden als de vorming van de jeugdraad en jeugdbrandweer, de wijze waarop Zeewolde tot twee keer toe een asielzoekerscentrum heeft verwelkomd en de komst van het Scoutinglandgoed. "Het besluit om te stoppen is dan ook niet eenvoudig geweest. Ik ga deze prachtige gemeenschap en mijn rol als burgemeester zeker missen."

Lees ook: Gorter (64) nog niet klaar met het openbaar bestuur: 'Ik ben overal voor in'

Weloverwogen
Gorter noemt de keuze om zich niet meer beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn weloverwogen. "Wij zitten nu halverwege de raads- en collegeperiode. Naar mijn idee een goed moment om een ingewerkte raad en college te laten zoeken naar een nieuwe burgemeester."

Een hele generatie Zeewoldenaren is opgegroeid met maar één burgemeester. Gorter: "Mijn ontslag heb ik inmiddels ingediend bij de Koning. Maar ik ben nog niet weg! Het spreekt voor zich dat ik mij tot mijn vertrek vol zal blijven inzetten voor onze samenleving."

Gorter begon op 15 januari 2007 in Zeewolde. Daarvoor was hij wethouder in Raalte.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel