Kijk terug: Keti Koti herdenking in Almere

ALMERE • Zo 30 juni 2024 | 18:58 • Zondag 30 juni 2024 | 18:58

Op het Mandelaplein in Almere Stad werd zondagavond herdacht dat in 1863 formeel een einde kwam aan de slavernij in Suriname en de Nederlandse Antillen.

Tijdens de Keti Koti herdenking kwamen verschillende sprekers aan het woord, onder wie commissaris van de Koning Arjen Gerritsen en burgemeester Hein van der Loo van Almere. Zij benoemden dat het belangrijk is om te leren van het verleden en te bouwen aan een betere toekomst.

Gerritsen: "We moeten elkaar vinden en vasthouden. Als goede liefdevolle mensen die het beste met en voor elkaar willen. Om te kunnen ervaren waar we met elkaar heengaan is het waardevol om te weten waar we met elkaar vandaan komen."

Twee minuten stilte
Tijdens de herdenking waren de bezoekers twee minuten stil. Ook waren er meerdere optredens, zoals van zanggroep Wayamu Woreyan.

Verder werden er kransen neergelegd bij het monument. Op het kunstwerk staan QR-codes die bezoekers kunnen scannen voor meer informatie over de slavernij.

Bekijk de herdenking hieronder terug:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel