Almere City verliest met 3-0 van Ajax na snelle hattrick Steven Bergwijn

ALMERE • Zo 12 mei 2024 | 14:32 • Zondag 12 mei 2024 | 14:32

Almere City FC heeft zondagmiddag de laatste uitwedstrijd van het seizoen verloren. De ploeg van Alex Pastoor (die sinds afgelopen maandag veilig is in de eredivisie) verloor in Amsterdam met 3-0 van Ajax, dat zich op deze wijze heeft verzekerd van plek 5. Bij rust was de einduitslag al bereikt na een hattrick van Steven Bergwijn in de eerste helft.

In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk weinig in de Johan Cruijff Arena. Ajax wist nauwelijks gevaarlijk te worden, maar Almere City zag wél smaakmaker Yoann Cathline uitvallen met een blessure.

Na een half uur spelen kwam de thuisploeg tóch op voorsprong door een goal van aanvoerder Steven Bergwijn na een soepele combinatie door het centrum met Brian Brobbey. Niet veel later lag ook de 2-0 achter Nordin Bakker na een hoekschop: Bergwijn mocht op de rand van de zestien de bal hard binnen volleren.

Bergwijn maakt een hattrick in 9 minuten
In een tijdsbestek van 9 minuten had Bergwijn ook zijn hattrick te pakken: de aanvaller, die opgroeide in Almere, mocht ongestoord door de Almeerse defensie slalommen en liet vervolgens doelman Bakker kansloos.Deze 3-0 betekende ook de ruststand in Amsterdam.

Direct na rust kreeg Ajax direct een dot van een kans op de 4-0, maar Brian Brobbey prikte bal op aangeven van Akpom van dichtbij net naast.

Acht minuten na rust was Almere City dan eindelijk gevaarlijk in de Arena. Kornelius Hansen mocht de zestien in, maar vergat Stije Resink (die geheel vrijstond) in stelling brengen. Niet veel later leek City de 3-1 te maken via de Spanjaard Pascu, maar zijn goal werd geannuleerd omdat Hansen (van wie hij de bal ontving) nét buitenspel stond.

In het vervolg van de wedstrijd waren de Almeerders via twee pogingen van Hamdi Akujobi nog dicht bij een goal, maar het bleef uiteindelijk 3-0. Volgende week sluit Almere City het debuutseizoen af met een thuiswedstrijd tegen NEC.

Na afloop van de wedstrijd maakte Danny Post bekend dat hij zijn loopbaan na dit seizoen beëindigd. De 35-jarige middenvelder heeft een aflopend contract bij Almere City FC. Hij kwam dit seizoen één keer in actie en maakte op 13 augustus tegen FC Twente het eerste doelpunt van Almere in de Eredivisie.

Bekijk hier de reacties na afloop: trainer Alex Pastoor, centrale verdediger Damian van Bruggen en middenvelder Jochem Ritmeester van de Kamp: