Oud-paralympiër Maaike Smit: 'Bo is supergoed'

EMMELOORD • Za 7 september 2024 | 14:01 • Zaterdag 7 september 2024 | 14:01

Oud-paralympiër Maaike Smit uit Emmeloord is trots op haar provinciegenoot Bo Kramer. De in Almere geboren rolstoelbasketbalster heeft met Oranje de finale gehaald van de Paralympische Spelen in Parijs.

In de halve finale was Nederland vrijdagavond met 72-61 te sterk voor Canada. Kramer staat zondag in de finale tegenover de Verenigde Staten. Eerder in het toernooi won Oranje met 69-56 van die ploeg. Smit ziet dat het allemaal niet heel makkelijk gaat dit toernooi. Nederland moet er echt voor strijden om de torenhoge favorietenrol waar te maken, zegt ze vanuit Emmeloord.

Smit vindt het mooi hoe makkelijk tegenwoordig alles is te volgen op afstand. Ze probeert zoveel mogelijk wedstrijden te kijken. Dat was in haar tijd wel anders. "Ik weet nog dat ik na mijn eerste Paralympische Spelen zelf een foto voor de krant moest aanleveren', zegt ze terwijl ze op de laptop kijkt naar wedstrijdbeelden van Bo Kramer.

Goud
Smit deed vijf keer mee aan de Paralympische Spelen. In 1988 (Seoel) en 1992 (Barcelona) was ze actief als rolstoelbasketbalster en in 1996 (Atlanta), 2000 (Sydney) en 2004 (Athene) deed ze mee als rolstoeltennisster. In totaal pakte ze zes medailles tijdens haar toernooien. Smit won drie keer goud en drie keer brons.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel