Almere City onderging een metamorfose deze zomer 

ALMERE • Di 3 september 2024 | 15:13 • Dinsdag 3 september 2024 | 15:13

Om klokslag 0.00 uur sloot maandagnacht de zomerse transferperiode in het Nederlandse betaald voetbal. Het waren hectische weken voor technisch manager Johan Hansma die bij Almere City FC belast is met het samenstellen van de selectie.

Hansma liet deze zomer maar liefst 14 spelers vertrekken en wist 12 nieuwe spelers te strikken voor een avontuur bij de jongste profclub van Nederland.

Nieuwe middenvelder Tahiri
Almere City wist, ondanks het verstrijken van de deadline, dinsdagmiddag nog middenvelder Anas Tahiri aan de selectie toe te voegen. De club kon dit doen omdat het draait om een speler die momenteel geen contract heeft

Anas Tahiri bij SC Heerenveen

Posities dubbel bezet
Met het aantrekken van deze nieuwe middenvelder Tahiri heeft Almere City nu een selectie van 3 keepers en 20 veldspelers. Trainer Hedwiges Maduro heeft hiermee alle posities dubbel bezet. Toch loert technisch manager Johan Hansma in de komende weken nog op een extra middenvelder (die momenteel clubloos is).

De eerste selectie van de Almeerders onderging deze zomer dus een metamorfose. We zetten de inkomende en uitgaande transfers op een rijtje:

Nieuwe spelers:

• Doelman Jonas Wendlinger werd aangetrokken als de nieuwe tweede doelman van Almere City achter de onbetwiste nummer één doelman: Nordin Bakker. De 23-jarige Oostenrijker komt transfervrij over van SV Ried. Jonas is de zoon van oud Formule I coureur Karl Wendlinger.

• Linksback Vasilios Zagaritis uit Griekenland kwam deze zomer over van het Italiaanse Parma, waarmee hij afgelopen zomer naar de Serie A promoveerde. Daarvoor speelde Zagaritis bij het Griekse Panathinaikos.

• De Spaanse centrale verdediger Ricardo Visus wordt voor één seizoen gehuurd van Betis Sevilla, dat uitkomt in la Liga. Visus speelde eind vorig seizoen nog in de basis bij Betis tijdens de uitwedstrijd tegen Real Madrid, die verdienstelijk in 0-0 eindigde.

• Een andere centrale verdediger: Welsh International James Lawrence kwam onlangs transfervrij over van het Duitse 1. FC Nurnberg. Lawrence spreekt goed Nederlands, hij speelde in zijn jeugdjaren voor Ajax en Sparta Rotterdam. Hij is de vriend van de bekende vlogster Monica Geuze, die onlangs al op de tribunes in Almere gespot werd.

• Rechtsback Damil Dankerlui uit Almere werd vorige week aangetrokken als vervanger voor de naar PEC vertrokken Sherel Floranus. Dankerlui speelde in zijn jeugdjaren ook al voor Almere City, waarna hij naar Ajax vertrok. Later groeide hij uit tot volwaardig eredivisie speler bij Willem II en FC Groningen.

• Middenvelder Alex Balboa kwam in juli transfervrij over van het Spaanse Deportivo Alaves. Naast de Spaanse nationaliteit is Balboa ook international van Equatoriaal-Guinee.

• Een andere Spaanse middenvelder die deze zomer werd gestrikt is Alex Carbonell. Hij werd door Hansma weggeplukt bij Amorebieta, dat uitkomt op het derde Spaanse niveau. Bovendien speelde Carbonell in de jeugdopleiding van FC Barcelona en speelde hij in het belofte-elftal van de Catalaanse club. Ook kwam Carbonell in het afgebroken corona-seizoen uit voor Fortuna Sittard in de Eredivisie.

• De 29-jarige Belgische aanvaller Baptiste Guillaume werd transfervrij opgepikt bij Guingamp (2de niveau van Frankrijk). De boomlange spits heeft heel zijn leven in Frankrijk gespeeld en speelde 4 interlands voor Jong België. Afgelopen zaterdag scoorde hij zijn eerste goal voor Almere City tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

• Vleugelaanvaller Logan Delaurier-Chaubet kwam onlangs transfervrij over van de failliete Franse ex-topclub: Bordeaux. De Franse rechtsbuiten speelde vorig jaar op huurbasis op het tweede niveau van Frankrijk bij QRM.

• Afgelopen vrijdag werd een andere Franse aanvaller vastgelegd: Junior Kadile. De 21-jarige buitenspeler is op meerdere posities voorin te gebruiken en komt over van Stade Laval. Hij tekent een contract voor 3 jaar, plus nog een jaar.

• Naast Kadile kwam Ruben Providence vorige week over van het Oostenrijkse TSV Hartberg. De Frans-Haïtiaanse linksbuiten speelde in zijn jeugdjaren bij de Franse topclub Paris Saint-Germain en het Italiaanse AS Roma. Hij tekent voor 3 jaar in Almere met een optie voor nog een jaar. Almere City betaalde een kleine transfersom voor de speler.

Stije Resink

Vertrokken spelers

• Middenvelder Stije Resink, de parel uit de jeugdopleiding van Almere City FC, vertrok afgelopen vrijdag voor een recordtransfersom naar FC Groningen. Volgens technisch manager Johan Hansma maken de Groningers een recordbedrag van 7 cijfers over aan de Almeerders voor de 21-jarige talentvolle middenvelder.

• Rechtsback Sherel Floranus verhuisde vorige week naar PEC Zwolle. Almere moest Floranus wel laten gaan: Hij had vorig jaar bij zijn komst in Almere qua salaris flink ‘water bij de wijn’ gedaan en kon weg voor een gelimiteerde transfersom

• Centrale verdediger Damian van Bruggen uit Almere had een aflopend contract bij de club, maar kon niet rekenen op een langer verblijf in zijn geboortestad. Van Bruggen, die vorig seizoen nog aanvoerder was, vertrok naar Vejle BK dat op het hoogste niveau van Denemarken speelt.

• De Spaanse middenvelder Alvaro Pena vertrok ook transfervrij. De Bask keert na 2 jaar Almere terug naar Spanje waar hij gaat spelen voor FC Andorra.

• Rajiv van la Parra is na anderhalf seizoen vertrokken bij Almere. Hij was in het promotiejaar belangrijk met 2 goals in de playoffs, maar belandde vorig jaar op de bank. Hij heeft nog geen club gevonden.

• Huurlingen Peer Koopmeiners (middenvelder), vleugelaanvaller Yoann Cathline, doelman Samuel Radlinger, verdediger Loïc Mbe Soh, en de aanvallers Jason van Duiven en Yann Kitala vertrokken deze zomer ook allemaal bij Almere. Zij waren allen een jaar gehuurd. Koopmeiners en Cathline gaan we wel dit seizoen weer in de eredivisie zien, zij spelen dit seizoen bij AZ en FC Utrecht.

• De middenvelders Marcelencio Esajas, Milan Corryn en Pascu ten slotte konden deze zomer niet rekenen op contractverlenging bij Almere City FC. Zij verhuisden in de afgelopen weken naar respectievelijk TOP Oss, het Slowaakse Spartak Trnava en het Spaanse Arenteiro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel