SV Urk wint topper van DVS'33

URK • Za 7 september 2024 | 19:52 • Zaterdag 7 september 2024 | 19:52

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de topper tegen DVS'33 gewonnen. Op het eigen sportpark de Vormt was de formatie van coach Peter Wesselink met 2-0 te sterk voor de gasten uit Ermelo. Door de overwinning gaan de Urkers nu gedeeld aan kop in de Derde Divisie A met 12 punten uit de eerste 4 gespeelde wedstrijden.

DVS'33 had het meeste balbezit in de eerste helft en voetbalde makkelijker, maar SV Urk kwam na een half uur spelen verrassend op voorsprong. Lucas Nagel kopte een strakke voorzet van Iede Nentjes hard tegen de touwen. Deze 1-0 betekende ook de ruststand op De Vormt.

In de tweede helft ging DVS'33 op zoek naar de gelijkmaker en kwam de thuisploeg een aantal keren goed weg: zo schoot invaller Zico Sorree hard op de lat. Ondanks de druk van de gasten bleef de Urker verdediging prima overeind. In de slotfase wist SV Urk via een counter de marge te verdubbelen: Jarno van Essen bediende Willard Timmerman, die met zijn eerste goal in Urk 1 de winst veilig wist te stellen.

In de slotminuten was het verzet van DVS'33 definitief gebroken en was de thuisploeg via Iede Nentjes en Jarno van Essen nog dichtbij een derde treffer, maar het bleef uiteindelijk 2-0. Volgende week speelt SV Urk een uitwedstrijd tegen de amateurs van Ajax.