Eerste houten huurhuizen in woonwijk zijn klaar, De Kreekvelden krijgt ook stadsstrand

ALMERE • Do 17 oktober 2024 | 13:43 • Donderdag 17 oktober 2024 | 13:43

De eerste 53 houten huurwoningen in de nieuwe woonwijk De Kreekvelden in Almere Oosterwold zijn klaar. De nieuwe bewoners vierden de oplevering van hun huis met het planten van een boom.

De duurzame wijk staat volgens de bouwer en woningcorporatie de Alliantie voor innovatie en natuur, en de geplante boom geeft het eerste gezicht aan het groene karakter van De Kreekvelden.

De wijk brengt het oorspronkelijke landschap van de polder terug, waarbij een historische kreek opnieuw zichtbaar wordt.

Stadsstrand
In De Kreekvelden komt een stadsstrand. Daarnaast wordt een modern buurthuis gebouwd waar bewoners samen kunnen komen. Ook krijgt de wijk een netwerk van wandelpaden door de groene zones.

Bewoners krijgen bovendien de mogelijkheid om een eigen moestuin van 35 vierkante meter te beheren, wat het gemeenschapsgevoel moet versterken.

In totaal komen er 102 houten woningen, bestemd voor de middenhuur. Deze zijn onderdeel van een breder plan dat in totaal 349 huur- en koopwoningen omvat, zowel in beton als hout.

Over De Kreekvelden maakten we eerder deze reportage. Daarin zie je de familie Leidelmeijer, die drie nieuwbouwwoningen naast elkaar heeft gekocht:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel