Iconisch pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op tegen de vlakte: "Heel jammer"

LELYSTAD • Ma 14 oktober 2024 | 19:17 • Maandag 14 oktober 2024 | 19:17

Het markante gebouw in Lelystad waar twintig jaar lang pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op inzat, wordt gesloopt. Een hydraulische grijper is maandag begonnen met het weghalen van de golfplaten.

Sinds elf jaar staat het gebouw leeg en daarna is er nooit meer iets mee gedaan. Met het pannenkoekenrestaurant zijn generaties opgegroeid. "Ik vind het heel jammer. Vooral voor de jongere generatie", zegt een voorbijganger die belangstellend naar de sloop kijkt. Vroeger zijn mijn kinderen hier geweest. Het was netjes en de prijs was niet hoog."

Het pannenkoekenrestaurant sloot in maart 2013 definitief de deuren. De uitbaters Arie en Irma van der Mee waren het gesteggel met de eigenaar van het pand zat. Hij zou niet voldoende investeren in het noodzakelijke onderhoud van het pand.

Plaats maken voor nieuwbouw
Eerder dit jaar werd bekend dat het voormalig restaurant in het Woldpark plaats gaat maken voor een appartementencomplex met 49 woningen. Toekomstig bewoner André Rijken kijkt naar de sloop van het gebouw, terwijl zijn zoon met een drone beelden maakt. Al 51 jaar woont hij in Lelystad. "Het is kenmerkend voor Lelystad geweest. Maar ik ben blij dat er nu een mooi pand gaat komen, waar wij ook gaan wonen."

De sloop zal enkele weken duren, de nieuwe woningen moeten in 2026 klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel