Bij graafwerkzaamheden speeltuin stukjes asbest gevonden: veld afgezet

ALMERE • Do 17 oktober 2024 | 14:20 • Donderdag 17 oktober 2024 | 14:20

Bij graafwerkzaamheden bij een speel- en sportplek aan de Steurstraat in Waterwijk zijn stukjes asbest aangetroffen. Uit voorzorg heeft de gemeente Almere het gehele grasveld afgezet met hekken. Buurtbewoners hebben daar een brief over ontvangen. Op het veldje moet een nieuw speeltoestel komen.

De asbest lag 30 cm onder de grond. Volgens de procedure zijn direct de werkzaamheden stilgelegd, is de vindplek afgezet en is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het materiaal te onderzoeken.

Asbest bestaat uit hele kleine vezels die met het blote oog niet goed zichtbaar zijn. Bij langdurig inademen van deze vezels kan longkanker ontstaan.

Ook het speeltuintje aan de Ruisvoornstraat is afgezet, omdat daar grond is gebruikt van de speelplek aan de Steurstraat om een gat op te vullen. Er ligt een dikke laag schone potgrond overheen, waardoor er volgens de gemeente geen gevaar is voor de omgeving. Om er zeker van te zijn dat het veilig is, blijft het speelveldje aan de Ruisvoornstraat afgezet. De mate van vervuiling daar wordt ook onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel