Schooltas even 'verboden' op school, leerlingen komen met creatieve alternatieven

LELYSTAD • Do 17 oktober 2024 | 13:58 • Donderdag 17 oktober 2024 | 13:58

Prullenbakken, kattenbakken, containers, de Urker vlag, maar ook een stofzuiger. Leerlingen van het Aurum College in Lelystad mochten donderdag niet naar school met een gewone schooltas. Ze moesten iets anders bedenken om hun schoolspullen in te vervoeren. Dat zorgde voor hilarische voorwerpen.

Het idee kwam van de leerlingen zelf. Op TikTok zagen ze deze trend. "We zagen het op meerdere scholen gebeuren, we dachten: dit is wel leuk om bij ons te doen", zegt Tim van de leerlingenraad.

Er zit dus niet echt een achterliggende boodschap achter. "Het zorgt gewoon voor een wat leukere dag", zegt Tim. Toch waren er ook leerlingen die niet een kant en klaar voorwerp gebruikten, maar een iets creatievere manier vonden. Een meisje heeft haar eigen tas gemaakt van oude plastic flessen. "Lekker milieuvriendelijk!"

'Actie viel in de smaak'
Een andere jongen kwam met een computerkast naar school. "Dat doe ik om een statement te maken" zegt hij. "Je mag niet met je telefoon naar school en ook niet met je laptop, dus ik dacht: ik neem dan gewoon mijn computer mee."

De ludieke actie viel in de smaak: de meeste leerlingen kwamen met iets anders naar school. Toch waren er wel wat leerlingen die toch met hun schooltas kwamen. Tim van de leerlingenraad denkt wel dat het nog een vervolg gaat krijgen. "Misschien gaan we dit wel jaarlijks doen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel