Flink gebouwd in stadscentrum Lelystad: hier verrijzen de komende tijd woningen

LELYSTAD • Wo 2 oktober 2024 | 12:36 • Woensdag 2 oktober 2024 | 12:36

Lelystedelingen die regelmatig in het centrum van de stad komen hebben het al gezien: er wordt rondom het Agora Theater flink gebouwd. Op maar liefst vijf plekken verrijzen er appartementencomplexen en ook op het Agoraplein zijn bouwwerkzaamheden.

Eind augustus begonnen de werkzaamheden bij de Agorabaan. De oversteek naar de Schans is een paar meter opgeschoven zodat op het braakliggende veldje en de parkeerplaatsen een appartementencomplex kan worden gebouwd.

Daar komen 78 sociale huurappartementen, bedoeld voor starters, jongeren en studenten. Het gebouw heet Quadrata en er komen gemeenschappelijke woonkamers, een wasserette en drie gemeenschappelijke ruimtes.

Naast de nieuwe appartementen komen fietsenstallingen. Parkeerplaatsen zijn volgens de gemeente en Centrada niet nodig omdat het openbaar vervoer vlakbij is.

Binnenhof
Eerder werden er al woningen rondom Kok Experience gebouwd en is er een appartementencomplex aan de andere kant van het Agora Theater, schuin tegenover het ROC verrezen. Dat complex genaamd Binnenhof bevat 50 woningen en is bedoeld voor starters en jonge gezinnen.

Op het Agoraplein zijn bouwwerkzaamheden omdat er een paviljoen wordt aangelegd. De bedoeling is dat er aan de achterkant van het Agora Theater horeca komt met de mogelijkheid om op een terras te zitten.
1. Agoraplein, bestemd voor een paviljoen voor het theater
2. Woningen rondom Kok Experience, zijn al gerealiseerd
3. Woningen Binnenhof, in afrondende fase
4. Ontwikkelgebied voor woningbouw, nu braakliggend terrein
5. Ontwikkelgebied voor woningbouw
6. Voorheen parkeerplaatsen, woningbouw, start eind 2024

Dan zijn er nog twee braakliggende stukken grond voor de Waaggarage. Deze gebieden zijn aangewezen als 'ontwikkellocaties' bedoeld voor woningbouw.

Wat er precies gaat komen is nog niet duidelijk, ook omdat er discussie is over de oprit naar de Waaggarage. Die zal namelijk ergens anders moeten komen, maar waar precies is nog niet helder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel