Escape Room mag geen frisdrank meer schenken, 'Het kan in Almere'

ALMERE • Wo 16 oktober 2024 | 16:14 • Woensdag 16 oktober 2024 | 16:14

De gemeente Almere gaat opnieuw kijken of escaperoom Sky High frisdrank mag verkopen aan haar klanten. Het bedrijf kreeg, na het bezoek van handhaving, een verbod om frisdrank te schenken.

Het bedrijf verkoopt al sinds de start, in 2018, frisdrank aan haar bezoekers. Maar nu mag het niet meer. "Frisdrank schenken verboden, het kan in Almere", verzucht eigenaar Arianne Groen.

Soms moeten gasten ook op elkaar wachten en dan zitten ze in de lounge. Daar zit volgens Groen nu het probleem. "Volgens de handhavers mag je niet zitten om je drankje, je frisdrankje, te nuttigen." Daar zou dan een speciale vergunning alcoholvrij bedrijf voor nodig zijn.

Grote controle
Bij een grootscheepse controle in 2019 bleek dat ze alles prima in orde hadden. "Er is sinds die tijd helemaal niks veranderd aan de zaak", aldus Groen die vol ongeloof baalt dat ze geen frisdrank meer kan schenken.

"Het kost ons 5 procent van de omzet." Groen heeft bij de start van haar bedrijf ook nooit een dergelijke vergunning hoeven aanvragen, beweert ze.

Nieuw onderzoek
De gemeente Almere onderzoekt de zaak nu opnieuw. Als blijkt dat er geen veranderingen binnen het bedrijf zijn geweest en de frisdrank geen hoofddoel is, kan er waarschijnlijk weer frisdrank worden geschonken.

Sky High heeft een waarschuwing gekregen en wacht een boete als ze drankjes gaan schenken.

In onze rubriek Na Het Nieuws besteden we aandacht aan onderwerpen die eerder in het nieuws zijn geweest. We kijken terug met de kennis van nu en willen weten wat het nieuws van toen heeft betekend of heeft gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel