Urk trekt massaal portemonnee voor slachtoffers ingestort hotel

URK • Za 10 augustus 2024 | 10:43 • Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:43

Binnen korte tijd is een groot geldbedrag verzameld voor de drie Urkers die bedolven raakten onder het puin van een ingestort hotel. Met een online inzamelingsactie hebben honderden mensen uit de omgeving van het gezin en bedrijven geld gedoneerd om het gezin te helpen.

Afgelopen dinsdagavond stortte een hotel in het Duitse Kröv in, waar de drie gezinsleden uit Urk verbleven. Vader Mark was bijna dertien uur bekneld, voordat hij onder het puin vandaan kon worden gehaald. Hij was er slecht aan toe en ligt sindsdien in een ziekenhuis. Hij is onder meer geopereerd aan beide kanten van zijn heup en in zijn linkerarm.

Helikopter
Vrijdag kreeg het gezin te horen dat vader Mark met een helikopter moet worden vervoerd naar een ander ziekenhuis. Marks vrouw houdt haar volgers op sociale media op de hoogte: "Mark heeft drie zeer grote wonden door de operatie, die de komende maanden nog niet dichtgemaakt kunnen worden. Er is dus groot infectiegevaar. Bid dat er geen infecties zullen optreden."

Niet verzekerd
Het gezin is niet verzekerd voor een medische helikoptervlucht. Om de kosten te kunnen betalen is een crowdfundpagina opgezet. Binnen een paar uur is de benodigde €20.000,- binnengehaald. En de giften blijven doorgaan, zaterdagochtend stond te teller al op het dubbele. De teller nadert inmiddels de 55 duizend euro.

Het extra geld gaat het gezin gebruiken voor de overige niet gedekte medische kosten, verloren spullen in het puin en andere uitgaven die niet door de verzekering worden gedekt.

Maandag
Moeder Edi laat weten dat in het weekend geen overplaatsingen tussen ziekenhuizen worden gedaan. Daarom blijft Mark voorlopig in het ziekenhuis in Trier en wordt maandag gekeken waar hij naartoe vervoerd wordt. Mogelijk is dat een ziekenhuis in Nederland, mogelijk een gespecialiseerd ziekenhuis in Duitsland. Tot die tijd wordt hij 'slapende' gehouden, meldt een familielid: "Hij kan wel gesprekken horen en reageert soms door te knipperen met zijn ogen".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel