Edi uit Urk was zwanger toen ze onder het puin lag tijdens hoteldrama Duitsland

URK • Do 5 september 2024 | 22:06 • Donderdag 5 september 2024 | 22:06

Amper een maand geleden lagen Mark, Edi en hun zoon Jamie uit Urk uren onder het puin van een ingestort hotel in het Duitse plaatsje Kröv. Nu blijkt dat Edi op dat moment zwanger was. In april verwacht zij een 'gigantisch wonder'.

Op Instagram laat Edi donderdagavond weten: "Vijf minuten voordat het hotel instortte, vertelde ik Mark dat ik zwanger was. Leven en dood kwamen nog nooit eerder zo dicht bij elkaar." Volgens haar heeft God niet alleen de nieren van Mark herschapen, maar er ook nog een paar extra gemaakt.

Ze laat ook weten dat haar man nog een lange weg te gaan heeft in zijn herstel. Hij ligt al drie weken in het UMC in Groningen.

Lees ook: Het verhaal van Edi en Mark die onder ingestort hotel vast zaten: "Het bleef doodstil"

Op dinsdagavond 7 augustus stortte het hotel in het verder rustige Duitse dorpje in. In totaal kwamen negen mensen onder het puin terecht, onder wie het Urker echtpaar en hun kind. Moeder en zoon werden de volgende ochtend vroeg bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Vader Mark volgde enkele uren later.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel