Urker gezin uit ingestort hotel blijft in Duitsland, toestand vader is verslechterd

URK • Do 8 augustus 2024 | 11:13 • Donderdag 8 augustus 2024 | 11:13

De drie Urkers die onder het puin van het ingestorte hotel in het Duitse Kröv werden gehaald, blijven voorlopig nog in Duitsland vanwege de slechte toestand van de vader. De 26-jarige Urker kwam dinsdagavond na de instorting bekneld te zitten. Woensdagochtend om 11.30 uur werd hij bevrijd.

Eerder werd al gemeld dat hij zijn linkerarm had gebroken en een beschadiging aan zijn slokdarm had opgelopen. Inmiddels is ook bekend dat hij geen gevoel meer heeft in zijn voeten en een nierdialyse moet ondergaan, aldus de familie.

De moeder en haar bijna tweejarige zoontje werden al eerder uit het hotel gehaald. Volgens hulpverleners overleefden zij het drama doordat ze onder een omvallende deur terechtkwamen, die hen beschermde tegen het vallende puin. Het kind bleef ongedeerd. Zijn moeder raakte lichtgewond.

SWR Aktuell
In totaal waren er veertien mensen in het hotel toen het instortte. Vijf personen konden het gebouw op eigen kracht verlaten. Twee andere personen zijn om het leven gekomen. Zeven mensen kwamen vast te zitten, waaronder het Urker gezin.

De eerste vier slachtoffers werden woensdagochtend gered. De Urker man was de vijfde die uit het pand werd gehaald. In de loop van de dag werden de anderen gered. 

Lees ook: Wonderbaarlijke redding Urker gezin: vader ook bevrijd uit ingestort hotel

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel