Inzamelingsactie voor gedupeerden stalbrand: 'Ze waren trouwe vriendjes'

ZEEWOLDE • Zo 28 juli 2024 | 18:19 • Zondag 28 juli 2024 | 18:19

Een inzamelingsactie voor gedupeerden van de grote stalbrand in Zeewolde, moet "een sprankje hoop" bieden aan de paardeneigenaren. Door de brand bij een manege zijn woensdagnacht achttien paarden omgekomen, tot groot verdriet van de eigenaren.

"De stalhuurders staan nu niet alleen in diepe rouw, maar ook met lege handen", schrijft initiatiefneemster Anouk Swart bij de inzamelingsactie. "Zij zijn niet alleen hun geliefde paarden verloren, maar ook al hun spullen." De Zeewoldense paardenstal werd volledig verwoest, slechts twee dieren konden uit de stal gered worden.

Lees ook: Waarom paarden in hun stal blijven staan bij een brand

1000 euro voor een zadel
Veel paardeneigenaren hebben volgens Swart niet de middelen om nieuwe spullen te kopen of "opnieuw een maatje aan te schaffen, als ze daar al klaar voor zijn." Zo ben je voor een zadel al snel meer dan 1000 euro kwijt en kost een paard soms meer dan tienduizend euro. Volgens de schrijver waren de omgekomen paarden niet verzekerd.

'Nieuw paardenvriendje'
Volgens de initiatiefneemster heeft de brand "een verwoestende impact gehad op de paardeneigenaren." Ze hoopt met de inzamelingsactie "een sprankje hoop te bieden voor de toekomst."

Ze wil met het geld een fonds opbouwen voor de stalhuurders. Het geld is volgens Swart bedoeld voor de zoektocht naar "een nieuw paardenvriendje." Ze hoopt 45.000 euro op te halen. In korte tijd heeft de inzamelingsactie meer dan 6700 euro opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel