Organisatie van Meerpaaldagen kan toch terecht in de Meerpaal

DRONTEN • Ma 29 juli 2024 | 20:12 • Maandag 29 juli 2024 | 20:12

De organisatie van de Meerpaaldagen gaat alsnog tegen betaling gebruik maken van ruimtes in de Meerpaal. Dat maakte De Meerpaal maandag bekend.

Stichting Promotie Dronten trok onlangs aan de bel omdat de organisatie dit jaar 8000 euro zou moeten betalen voor het gebruik van kleedkamers in het gebouw. Een forse tegenvaller, omdat ProDronten tot nu toe niets hoefde te betalen. Daardoor zou het tekort dat ProDronten al heeft nog verder oplopen. De Meerpaal vraagt nu om huur, omdat andere organisaties ook moeten betalen.

Onder meer de VVD stelde vragen aan het college van burgemeester en wethouders. De fractie wilde weten of het misschien mogelijk was om het gemeentehuis beschikbaar te stellen als ruimte voor onder meer de kleedkamers. Wethouder Siert Jan Lap liet daarop weten dat dat volgens de regels niet mag.

Inmiddels heeft ProDronten om tafel gezeten met De Meerpaal. Daarbij is afgesproken dat er huur wordt betaald, maar dat ook gekeken wordt welke ruimtes echt nodig zijn. De organisatie van de Meerpaaldagen betaalt daardoor minder huur, waardoor de kosten lager uitvallen. "Beide partijen hebben de wens uitgesproken om ook in de toekomst samen te werken en elkaar inhoudelijk te versterken", aldus de Meerpaal. Het gratis festival wordt op 8, 9 en 10 augustus georganiseerd.

De stichting ProDronten kreeg bij het wegwerken van het totale tekort van 20.000 euro hulp van een donateur en meerdere sponsoren. Inmiddels slonk het bedrag naar 7.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel