Almere City FC pakt eerste punt tegen FC Groningen

ALMERE • Za 31 augustus 2024 | 19:41 • Zaterdag 31 augustus 2024 | 19:41

Almere City FC heeft zaterdagmiddag eindelijk het eerste punt van het nieuwe seizoen in de eredivisie gepakt. In het eigen Yanmar stadion hielden de Almeerders de nog ongeslagen promovendus FC Groningen op 1-1. Bij rust leidde de thuisploeg nog met 1-0.

Trainer Hedwiges Maduro kon tegen FC Groningen weer beschikken over zijn centrale verdediger Ricardo Visis en aanvaller Baptiste Guillaume, die beide na een schorsing van twee wedstrijden weer in de basis mochten starten. Ook aanvoerder Thomas Robinet begon aan de wedstrijd, nadat hij vorig weekeinde de wedstrijd tegen PSV moest missen vanwege een blessure.

Sterk begin
In de eerste helft was Almere City sterker dan FC Groningen. Baptiste Guillaume maakte in de achtste minuut de openingstreffer voor de thuisploeg, na goed voorbereidend werk van Thomas Robinet.

Daarna voorkwam doelman Etienne Vaessen dat Almere City de voorsprong vergrootte. Hij reageerde attent op doelpogingen van Kornelius Hansen en Vasilios Zagaritis.

Bij rust was het daarom 1-0 in een goed gevuld Yanmar stadion. Aanvoerder Thomas Robinet bleef na de rust achter in de kleedkamer, omdat hij toch weer wat lichte klachten had en men geen enkel risico wilde nemen met de Fransman.

Mindere 2e helft
Romano Postema was aan het begin van de tweede helft dicht bij de gelijkmaker voor FC Groningen, maar de spits raakte de paal. Leandro Bacuna maakte in de 67e minuut gelijk voor de bezoekers. De rechtsback kopte raak na een voorzet van Marvin Peersman. Deze 1-1 bleek ook de uitslag van de allereerste officiële ontmoeting tussen Almere City en Groningen.

Debutanten
In de 2e helft liet trainer Hedwiges Maduro de nieuwe Franse aanvallers Kadile en Providence én verdediger Damil Dankerlui debuteren. Stije Resink, die vrijdag voor een recordbedrag van Almere City naar FC Groningen verhuisde, kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe club.

Eindelijk van de hatelijke nul af
Almere City is nu na vier wedstrijden eindelijk van de hatelijke nul af dit seizoen. Komend weekeinde is er in verband met interlandvoetbal geen programma in de eredivisie. De Almeerders spelen komende woensdag wél een oefenwedstrijd in Den Haag tegen KKD ploeg ADO Den Haag. Op 15 september hervat Almere City de eredivisie met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.