Bondscoach heeft geen begrip voor transfer Bergwijn: 'Boek bij Oranje dicht'

ALMERE • Di 3 september 2024 | 12:00 • Dinsdag 3 september 2024 | 12:00

Ronald Koeman heeft geen begrip voor de keuze van Almeerder Steven Bergwijn om in Saudi-Arabië te gaan voetballen. De bondscoach roept de aanvaller normaal gesproken niet meer op voor het Nederlands elftal. "Dat boek is in principe dicht", zei Koeman op een persconferentie in Zeist.

De 26-jarige aanvaller vertrekt naar Al-Ittihad. Ajax ontvangt daarvoor 21 miljoen en volgens verschillende media gaat Bergwijn de komende drie jaar 27 miljoen verdienen. "De sportieve ambitie voert hier niet de boventoon. Hij heeft mij ook niet om advies gevraagd. Ik denk dat hij wel weet wat ik had gezegd", aldus Koeman, die Bergwijn op het EK nog de nodige speeltijd gaf.

"Het moet altijd gaan om het sportieve, niet om het financiële. Hij had toch ook bij Ajax kunnen blijven? Volgens mij betalen ze daar ook wel oké."

Koeman nam Georginio Wijnaldum, die ook in Saudi-Arabië voetbalt, wel mee naar het EK. "Ik vind dat je dat niet mag vergelijken. Georginio had een probleem bij Paris Saint-Germain. Saudi-Arabië was het enige land waar hij nog heen kon. Bovendien is hij een stuk ouder dan Bergwijn."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel