Blije gezichten bij herstart paardensportevenement: 'Geweldig parcours'

BANT • Zo 21 juli 2024 | 12:35 • Zondag 21 juli 2024 | 12:35

De organisatie van Eventing Flevoland is tevreden over de eerste editie. Het paardensportevenement is de opvolger van Eventing Emmeloord. Dat stopte een paar jaar geleden vanwege corona en een tekort aan vrijwilligers. Van donderdag tot en met zaterdag deden in totaal 120 combinaties mee aan het evenement in het Kuinderbos bij Bant.

Eventing bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springen en cross country. Voorzitter Gert Naber is blij dat het gelukt is om een doorstart te maken. Hij roemt de unieke locatie en de samenwerking met Staatsbosbeheer. "Heel veel natuurlijke hindernissen met heuvel op en af. Dat is tegenwoordig een zeldzaamheid."

Dat beamen ook enkele deelnemers, zoals Patrick Verbakel en de Duitse Berit Schulz. "Het was nog prima te doen door het windje. Het parcours is goed te doen, al moet je wel opletten", vinden de twee.

Warmte
Vanwege de hoge temperaturen werden zaterdag voorzorgsmaatregelen genomen. Vermoeide paarden werden aan het einde van de wedstrijd uit de cross gehaald. Ook kregen de dieren na afloop ijswater om weer op temperatuur te komen. "Dat is allemaal goed verlopen", beaamt Naber.

Voor de komende jaren wil de organisatie stapsgewijs het aantal deelnemers uitbreiden. Ook zijn er nog wensen om meer parkeerplekken te creëren en de stallen dichterbij kunnen krijgen. Naber: "Voor de rest zijn er kleine dingen, die nemen we op in het draaiboek voor volgend jaar. Gaat lukken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel