Handbalkeepster Ten Holte leerde vooral bij HAVAS het plezier in de sport

ALMERE • Za 20 juli 2024 | 16:37 • Zaterdag 20 juli 2024 | 16:37

Vooral veel plezier maken met het team, dat leerde Yara ten Holte toen ze als jong meisje lid werd van handbalvereniging HAVAS in Almere. De handbalkeepster van Oranje kijkt met een goed gevoel terug op de beginjaren, onder leiding van haar eerste coach Joyce Ruijterman.

Met Oranje begint Ten Holte donderdag aan de Olympische Spelen in Parijs. Oranje staat dan oog in oog met Angola. Oranje zit verder in de poule bij Frankrijk, Spanje, Brazilië en Hongarije. Voor Ten Holte wordt het haar eerste Spelen onder de lat bij Nederland. In Tokio was de Almeerse nog reserve en ze zat toen niet in de selectie van TeamNL.

Voetbalkeeper
Ruijterman weet zich nog goed te herinneren hoe fanatiek Yara was. In eerste instantie was ze veldspeelster, maar Ten Holte wilde eigenlijk zo snel mogelijk op doel staan. Volgens Yara hielden haar ouders haar in eerste instantie van die gedachten af omdat hun dochter vol energie zat. Die energie kon ze toen beter in het veld gebruiken dan op doel, zo was de gedachte.

De doelverdediger wilde eigenlijk stoppen met handbal en voetbalkeepster worden. Dat is er nooit van gekomen en Ten Holte bleef dus betrokken bij handbal. Dat heeft haar nu uiteindelijk een plek op de Spelen opgeleverd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel