Urk poetst in oefenpot tegen ACV 0-4 achterstand weg

URK • Zo 21 juli 2024 | 10:19 • Zondag 21 juli 2024 | 10:19

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag het tweede oefenduel in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Derde Divisie gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Peter Wesselink stond tegen ACV uit Assen in de rust nog met 0-4 achter, maar wist in het tweede bedrijf knap terug te komen tot 4-4.

De wedstrijd op sportpark De Vormt begon zaterdag al om 11.00 uur vanwege de warmte. Tijdens de wedstrijd werden ook drinkpauzes ingelast.

Urk 2e helft gevaarlijker
ACV dat uitkomt in de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau in Nederland, speelde in de tweede helft met allemaal andere spelers. Dit veranderde het spelbeeld, want Urk kon zich in het tweede bedrijf veel meer op de aanval richten en was daardoor ook veel gevaarlijker.

De Urker treffers in de tweede helft werden gescoord door Riekelt Nentjes (47e), Tim Ras (58e), Mohammed Haji (82e) en Pieter Brands (90e).

Urk zoekt keeper
SV Urk heeft de selectie nog niet compleet. Volgens trainer Peter Wesselink is de club nog op zoek naar een vervanger van vaste doelman Richard Strijker die niet meer in de selectie zit. Wesselink: "We hebben gesprekken, maar het zal niet makkelijk zijn. Strijker is vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer beschikbaar."

Het was voor Urk het tweede oefenduel. Vorige week werd in Sneek met 0-0 gelijk gespeeld tegen ONS dat uitkomt in de Vierde Divisie. De Urkers spelen komende zaterdag de derde oefenwedstrijd. Dan is op sportpark De Vormt vierde-divisionist MASV uit Arnhem de tegenstander.