Maduro verliest met City oefenwedstrijd van Van Persies Heerenveen

ALMERE • Za 13 juli 2024 | 15:02 • Zaterdag 13 juli 2024 | 15:02

Almere City FC wacht nog op de eerste oefenzege tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie. De ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Hedwiges Maduro verloor vrijdagavond in Drachten nipt met 1-0 van het SC Heerenveen van de nieuwe hoofdcoach Robin van Persie.

Het was voor de Almeerders, na de nederlagen tegen het Roemeense FCSB en Go Ahead Eagles, de derde oefennederlaag op rij tijdens de huidige oefencampagne. De enige treffer van de wedstrijd viel vrijdagavond vlak na rust en kwam op naam van de Noorse spits Karlsbakk. Ook Almere City kreeg gedurende de wedstrijd goede kansen, maar de spitsen hadden het vizier niet op scherp staan.

Trainingskamp in Turkije
Na deze derde oefenwedstrijd vertrekt Almere City komende week richting Turkije voor een trainingskamp. Daar worden naast vele intensieve trainingen ook oefenwedstrijden gespeeld tegen Konyaspor (op donderdag 18-7) en tegen Samsunspor (op maandag 22-7).

De Japanner Sota Kitano keert na het oefenduel met SC Heerenveen voorlopig terug naar zijn thuisland. De 19-jarige aanvaller was de afgelopen twee weken op proef bij Almere City en kwam in de oefenwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en tegen SC Heerenveen in actie. De Japans jeugdinternational is afkomstig van het Japanse Cerezo Osaka, de club waar Almere City een samenwerkingsverband mee heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel