Handbaldoelvrouw Yara ten Holte klaar voor de Spelen: 'Tijd dat we gaan oogsten'

ALMERE • Di 16 juli 2024 | 6:20 • Dinsdag 16 juli 2024 | 6:20

Voor Yara ten Holte uit Almere gaat het bijna beginnen. Ze is de eerste handbaldoelvrouw van Oranje en op donderdag 25 juli speelt zij haar eerste wedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs. Deze dagen worden op Sportpark Papendal de laatste puntjes op de i gezet.

Zo worden de laatste trainingen afgewerkt en was er maandagmiddag zelfs een heus persmoment. Want de grote vraag is: Hoe ziet de weg naar Parijs eruit de komende week? "We hebben komende donderdag een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea en zondag vertrekken we dan naar Parijs", aldus Ten Holte.

"Dan gaat het echt beginnen. Dan hebben we nog drie volledige dagen in het olympisch dorp zodat we kunnen trainen en de omgeving kunnen verkennen. En dan is volgende week donderdag de eerste wedstrijd."

Derde keer dat handbaldames op Spelen zijn
De handbaldames hebben twee keer eerder meegedaan aan de Spelen. In 2016 werd er net naast een bronzen medaille gegrepen. In 2021 was de kwartfinale het eindstation. Van die generatie zijn Angela Malestein, Lois Abbingh en Estavana Polman nog over. Deze drie wonnen bijvoorbeeld ook de wereldtitel in 2019.

"Zij vertellen veel over hun deelname aan de Spelen. Ze zeggen hoe groot de Spelen zijn en welke dingen erbij komen kijken. Zij spreken écht vanuit ervaring en het is heel fijn om in voorbereiding naar de Spelen die ervaring te horen."

Geen genoegen met kwartfinale
Het worden de tweede Spelen voor Ten Holte. Maar drie jaar geleden bij de Olympische Spelen in Tokio was zij reserve. Deze keer is zij eerste doelvrouw. En de ambities in Parijs zijn hoog.

"We nemen geen genoegen met een kwartfinale. Het wordt tijd dat we weer een medaille gaan halen. Iedereen is daar erg op gefocust en heeft dat doel ook voor ogen. Het wordt tijd dat we weer gaan oogsten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel