Handbalclub HAVAS was op sterven na dood: 'Opheffingsvergadering al gepland'

ALMERE • Zo 14 juli 2024 | 10:59 • Zondag 14 juli 2024 | 10:59

Vrijwilliger Marcel Post van handbalvereniging HAVAS is erg opgelucht dat zijn club is gered van de ondergang. "Het was op een haar na misschien wel gebeurd met de vereniging, de opheffingsvergadering was al bepaald", zegt Post vanaf het handbalveld op het Klein Brandt sportpark in de stad.

Lang werd er gezocht naar een nieuw bestuur, maar dat was volgens Post geen makkelijke opgave. Uiteindelijk na een lange zoektocht is er een aantal leden opgestaan en is er uiteindelijk een nieuw bestuur gevormd. Post zegt dat een club steeds meer gaat lijken op een klein bedrijf en dus dat het steeds moeilijker wordt voor vrijwilligers om de zaak draaiende te houden.

Niet voldoende waardering
Post weet als geen ander dat er veel energie in de club gaat zitten. Hij is al jaren betrokken bij HAVAS en kan zich geen leven voorstellen zonder zijn handbalclub. Hij ziet om zich heen dat veel vrijwilligers niet altijd de waardering krijgen die ze wel zouden moeten verdienen. Post zegt dat dat één van de redenen is waarom mensen snel afhaken en dat het te vaak aankomt op een te kleine groep vrijwilligers.

Uit onderzoek blijkt dat veel sportclubs een tekort aan vrijwilligers hebben. Omroep Flevoland ging bij diverse clubs op bezoek om te zien of dit probleem ook in onze provincie speelt. Zo ook bij handbalvereniging HAVAS uit Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel