Deens avontuur voor Almeerse profvoetballer Van Bruggen

ALMERE • Za 6 juli 2024 | 14:31 • Zaterdag 6 juli 2024 | 14:31

De Almeerse profvoetballer Damian van Bruggen heeft een nieuwe club gevonden. Met ingang van het komend seizoen speelt de centrale verdediger voor het Deense Vejle BK. Van Bruggen tekent een contract voor twee seizoenen bij de club die uitkomt in de Superliga (het hoogste niveau in Denemarken).

De afgelopen twee seizoenen was Van Bruggen een vaste kracht achterin bij Almere City FC. Hij speelde bijna alle wedstrijden en wist in juni 2023 met de Almeerders te promoveren naar de eredivisie. Het afgelopen seizoen raakte Van Bruggen zijn aanvoerdersband kwijt, maar wist hij zich met 'City' te handhaven op het hoogste niveau (met een keurige 13e plaats op de eindstand).

De centrale verdediger wilde graag bij Almere City blijven, maar er kwam uiteindelijk geen overeenstemming over een nieuw contract. Het is niet zijn eerste buitenlandse avontuur: eerder was Van Bruggen al actief in Kroatië en Slovenië.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel