Middenvelder Balboa van Alavés tekent bij Almere City FC

ALMERE • Do 4 juli 2024 | 10:46 • Donderdag 4 juli 2024 | 10:46

Almere City heeft zich versterkt met middenvelder Alex Balboa. Hij is afkomstig van het Spaanse Deportivo Alavés en tekent een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een seizoen bij de eredivisionist. De 23-jarige Balboa werd geboren in het Spaanse Vitoria, maar is international voor het Afrikaanse Equatoriaal-Guinea.

Balboa doorliep de jeugdopleiding van Alavés en debuteerde in 2021 in de hoofdmacht van de ploeg uit Baskenland. Vorige zomer verlengde de middenvelder zijn contract bij Alavés tot medio 2026, maar werd vervolgens het afgelopen seizoen verhuurd aan SD Huesca, dat uitkomt in de Segunda Division B, het tweede niveau in Spanje. Ondanks zijn nog doorlopende contract hoeft Almere City geen transfersom te betalen aan Alavés.

International Equatoriaal Guinea
De controlerende middenvelder komt dus uit Spanje, maar is international voor het land waar zijn roots liggen: Equatoriaal Guinea. Deze zomer was hij nog actief namens het land in de WK-kwalificatie en afgelopen winter was hij erbij tijdens de Afrika Cup. In totaal staat de teller op 15 interlands.

Balboa is na middenvelder Alex Carbonell, aanvaller Baptiste Guillaume, linksback Vasilios Zagaritis en doelman Jonas Wendlinger alweer de vijfde nieuwe aanwinst voor Almere City FC deze zomer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel