Oud-international Maduro bewaart mooie herinneringen aan Roemenië 

ALMERE • Ma 1 juli 2024 | 20:20 • Maandag 1 juli 2024 | 20:20

Almere City-hoofdcoach Hedwiges Maduro ziet Oranje ver komen tijdens het EK voetbal, dat momenteel gehouden wordt in Duitsland. De achttienvoudig international verwacht dat het Nederlands elftal minimaal de halve finales van het eindtoernooi weet te bereiken. Dinsdag speelt Oranje vanaf 18.00 uur in de achtste finales tegen Roemenië.

Nederland verloor vorige week de laatste groepswedstrijd van Oostenrijk (3-2), waardoor Oranje uiteindelijk derde in de poule werd en nu tegen Roemenië moet aantreden in de achtste finales. Maduro vindt Roemenië een niet te onderschatten tegenstander: "Roemenië is ook een hele stugge ploeg en is een beetje te vergelijken met Oostenrijk: dus je kan ze niet onderschatten".

Debuut tegen Roemenië
Maduro bewaart mooie herinneringen aan tegenstander Roemenië. Op 26 maart 2005 mocht hij op twintigjarige leeftijd zijn debuut maken voor het Nederlands elftal tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd in Roemenië.

Toenmalig bondscoach Marco van Basten liet hem destijds in de 73ste minuut als invaller in de ploeg komen voor Mark van Bommel. Maduro was een snelle debutant: hij had destijds slechts drie competitiewedstrijden voor zijn club Ajax gespeeld. In 2006 werd Maduro opgenomen in de selectie voor het WK dat toen ook in Duitsland werd gehouden.

Bekijk hier een reportage uit 2005 na Maduro z'n debuut tegen Roemenië

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel