Voor powerlifter Mampikin (56) kan het niet zwaar genoeg zijn

LELYSTAD • Za 6 juli 2024 | 13:23 • Zaterdag 6 juli 2024 | 13:23

"Ik ben redelijk gestoord", zegt powerlifter Lapanda Mampikin gekscherend als ze praat over haar sportprestaties. De powerlifter (56) zegt dat niet iedereen zo zwaar als zij moet gaan trainen, maar volgens de Lelystedeling is krachtsport gezond om te beoefenen.

Powerliften is een krachtsport die draait om drie onderdelen; squat, bench press en deadlift. Mampikin is in voorbereiding voor het WK voor sporters boven de 50 jaar. Het toernooi wordt vanaf 13 oktober gehouden in Zuid-Afrika. De Europese titel heeft ze al op zak, maar Mampikin wil ook graag ook de beste van de wereld worden.

Indiaan
De powerlifter put kracht uit de verhalen over haar overgrootvader die volgens Mampikin vroeger een sterke indiaan was. "Soms als ik aan hem denk dan daag ik hem uit. Dan ga ik ervoor en elke keer lukt het", zeg ze vanuit een sportschool in Gelderop.

De Lelystedeling traint in de aanloop naar het WK een keer per week met haar coach Wim Bever in Noord-Brabant. De rest van de zware krachttrainingen werkt ze af in de sportschool in haar woonplaats Lelystad.

Superfit
Mampikin voelt zich door de sport en haar manier van leven superfit. "Als ik klaar ben met deze oefening, kun je me nog een bootcamp geven", aldus de sportvrouw die dan net een zware oefening achter de rug heeft. Naast haar sport probeert de krachsporter zo gezond mogelijk te eten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel