Almere City verliest nipt van Roemeense kampioen FCSB

ALMERE • Vr 28 juni 2024 | 21:54 • Vrijdag 28 juni 2024 | 21:54

Almere City FC heeft vrijdagmiddag de eerste oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de eredivisie verloren. Op het trainingscomplex bij het Yanmar stadion was de Roemeense kampioen FCSB nipt met 2-1 te sterk voor de ploeg van debuterend hoofdcoach Hedwiges Maduro.

Bij rust was de eindstand al bereikt. De bezoekers kwamen na 18 minuten spelen op 0-1, na een zeldzaam slippertje van doelman Nordin Bakker: David Miculescu profiteerde dankbaar en tekende de openingstreffer aan.

Nauwelijks drie minuten later kwamen de Almeerders alweer op gelijke hoogte via een prima goal van de Noorse aanvaller Kornelius Hansen: 1-1. Nog voor rust kreeg FCSB een penalty na een overtreding van centrale verdediger Joey Jacobs: Alexandru Băluță bepaalde vervolgens vanaf elf meter de eindstand: 1-2.

In de 2e helft kwam er bij Almere City FC een compleet nieuwe ploeg binnen de lijnen met veel jeugdspelers. De nieuwe reserve-doelman Jonas Wendlinger wist zich met een aantal prima safes knap te onderschijnen. Het bleef uiteindelijk 1-2 en trainer Hedwiges Maduro sprak van een nuttige goede oefenwedstrijd. Volgend weekeinde komen de Almeerders weer in actie: dan staat op zondag 7 juli een oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma in Wenum-Wiesel.