Spaanse middenvelder Àlex Carbonell tekent bij Almere City FC

ALMERE • Wo 26 juni 2024 | 10:21 • Woensdag 26 juni 2024 | 10:21

Almere City FC heeft zich woensdag versterkt met de Spaanse middenvelder Àlex Carbonell. Het voormalig talent uit de opleiding van FC Barcelona is afkomstig van SD Amorebieta, dat uitkomt in La Liga 2 (het 2e niveau in Spanje). Carbonell tekent een contract voor twee jaar met een optie op nog een jaar in Almere.

De 26-jarige Carbonell speelde in de jeugd van FC Barcelona en later ook in Barca B: het beloftenelftal van de Catalaanse topclub. Ook stond hij onder contract bij Valencia CF, dat hem verhuurde aan clubs in binnen- en buitenland.

Zo kwam Carbonell in het seizoen 2019/20 uit voor Fortuna Sittard, waar hij zeventien competitieduels en twee bekerduels speelde. De middenvelder kon echter nooit een basisplek afdwingen bij de Limburgse club.

Spaans jeugdinternational
Afgelopen seizoen kwam hij op het tweede niveau van Spanje uit voor SD Amorebieta, waar hij 32 keer in actie kwam. In het verleden kwam de controlerende middenvelder bovendien uit voor de nationale Spaanse jeugdploegen (bij de onder-16 en onder-17).

Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC: "Na het vertrek van diverse middenvelders zijn wij erg blij met de komst van Àlex. Àlex is een controlerende middenvelder met ervaring en heeft een goede voetbalopleiding gehad in Spanje. Fijn is ook dat hij al in Nederland heeft gespeeld en dus ook al bekend is met het Nederlandse voetbal."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel