Paspoortenbalie Dronten gaat dinsdagavond open om drukte tegen te gaan

DRONTEN • Za 5 oktober 2024 | 8:00 • Zaterdag 5 oktober 2024 | 8:00

In een poging de paspoortenpiek tegen te gaan, opent de gemeente Dronten de komende twee maanden de deuren op dinsdagavond. Drontenaren kunnen dan tot 20.00 uur bij de afdeling burgerzaken terecht om reisdocumenten of rijbewijzen aan te vragen of af te halen.

Dat is het resultaat van een klanttevredenheidsonderzoek. De gemeente kiest ervoor om op dinsdagavonden open te gaan, zodat mensen die overdag werken er ook terecht kunnen.

Het gaat om een pilotproject, dat loopt tot 17 december. Als blijkt dat het toch niet voldoet aan wat Drontenaren willen, kan tegen die tijd besloten worden de openingstijden opnieuw aan te passen.

Verder hebben burgers bij de gemeente aangegeven graag zonder afspraak hun documenten op te kunnen halen. Dat is vanaf 1 november mogelijk op werkdagen tussen 13.30 en 16.30 uur en op de dinsdagavonden.

Door de verruiming van de openingstijden, is het de bedoeling dat Drontenaren voortaan na zes werkdagen hun aangevraagde document kunnen komen ophalen.

Van vijf naar tien jaar
De piek in de aanvraag van paspoorten in Dronten is het gevolg van een landelijke beleidswijziging uit 2014. Toen werd de geldigheidsduur van reisdocumenten in 2014 verlengd van vijf naar tien jaar.

Om die reden verlopen de reisdocumenten van veel Nederlanders dit jaar. De piek duurt naar verwachting tot 2027.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel