Urker politica hamert op eenheid ChristenUnie  

FLEVOLAND • Za 5 oktober 2024 | 8:10 • Zaterdag 5 oktober 2024 | 8:10

De ChristenUnie moet werken aan de herkenbaarheid en aan eenheid van de partij. Dat vindt Johanna Kramer uit Urk, die betrokken was bij het opstellen van de nieuwe landelijke partijkoers. "Dat we toch weer meer uitstralen dat we één ChristenUnie zijn, dat vind ik belangrijk", zegt Kramer in het programma Over Flevoland Gesproken.

Johanna Kramer was ruim zes jaar beleidsmedewerker bij de Europese fractie van de ChristenUnie en is tegenwoordig actief voor de partij in Provinciale Staten in Flevoland. Daarnaast is ze lid van de commissie die afgelopen maand een nieuwe partijvisie presenteerde.

Komende weken zijn er bijeenkomsten waarop de leden hun mening mogen geven over de voorgestelde koers. Kramer noemt het een goede zaak dat de partijleden in gesprek gaan over de visie van de partij. "We gaan weer met elkaar in gesprek, we zoeken elkaar wat meer op."

'Altijd en overal accentverschillen'
Toch betekent eenheid in haar ogen niet dat er geen ruimte is voor verschillen. "Uiteindelijk heb je altijd en overal accentverschillen. En dat mag gewoon. ChristenUnie Urk is heel anders dan ChristenUnie Almere. Dat is mooi, maar uiteindelijk zijn we één partij en hebben we dezelfde waarden."

Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2026 in aantocht hoopt Johanna Kramer dat lokale afdelingen van de partij uit de nieuwe visie inspiratie kunnen putten voor hun programma. Maar een concreet standpunt over een kwestie als het al dan niet toelaten van vakantievluchten op Lelystad Airport is er niet uit af te leiden. Kramer: "Het is belangrijk dat we ook naar onze lokale achterbannen blijven kijken wat ze daar belangrijk vinden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel