Verdere uitbreiding van Emmeloord en Marknesse op komst: optie op de grond

NOORDOOSTPOLDER • Za 5 oktober 2024 | 10:09 • Zaterdag 5 oktober 2024 | 10:09

De nieuwbouwwijken van Emmeloord en Marknesse moeten verder worden uitgebreid. Dat vindt de gemeenteraad van Noordoostpolder. De raad heeft een voorkeursrecht uitgesproken op nieuwe gronden voor beide nieuwbouwbuurten. Dit betekent dat de gemeente vanaf eind volgend jaar de eerste gegadigde voor aankoop van de percelen is.

Volgens de gemeente is de behoefte aan nieuwe woningen in Emmeloord en in Marknesse groot. Dat zou blijken uit een woonbehoefteonderzoek. Ook heeft Dorpsbelang Marknesse te kennen gegeven dat er in die plaats vraag is naar nieuwe huizen.

De beoogde vierde fase van Emmelhage

De beoogde gronden in Marknesse

Vierde fase van Emmelhage, fase 5 en 6 in Marknesse
Een logisch gevolg van die vraag is dat de gemeente haar voorkeur uitspreekt voor de gronden, zegt Noordoostpolder.

Op de percelen in Emmeloord moet in de toekomst de vierde fase van nieuwbouwwijk Emmelhage komen. De gronden in Marknesse zijn bedoeld voor fase 5 en 6 van de nieuwbouwbuurt in dat dorp. De gemeenteraad trekt in totaal 200.000 euro uit voor de taxatie van de grond en voor onderzoek.

De percelen die de gemeente op het oog heeft, zijn nu nog in gebruik voor landbouw. Het Rijksvastgoedbedrijf verhuurt de grond aan boeren. Dat gebeurt tot november 2025, waarna de gemeente de percelen van het Rijk kan aankopen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel