Bakkerij Maxima op Urk blijft toch open, wel een ander assortiment

URK • Wo 24 juli 2024 | 15:20 • Woensdag 24 juli 2024 | 15:20

Bakkerij Maxima op Urk blijft toch open. Dat laat één van de eigenaren van het bedrijf weten. Eerder werd nog een sluiting aangekondigd omdat er geen bakkers meer waren. Door wat veranderingen in de bedrijfsvoering kan Maxima alsnog open blijven.

Het is wel nodig om het assortiment aan te passen. "Je gaat dan alles relativeren", vertelt Mariette Post-Schenk, verantwoordelijk voor de personeelszaken. Zo gaan de belegde broodjes, die veel tijd kosten om te maken, eruit.

Ook wordt er gekeken naar een kleiner assortiment taart en gebak. "Op dit moment hebben we 24 verschillende gebakjes, maar dat kan teruggebracht worden naar 12 of 10."

Twee bakkers weg
Eerder deze maand werd bekend dat één bakker in het bedrijf het werk moest neerleggen in verband met een medische ingreep en dat een tweede een andere baan had gevonden. Of er een vervangende bakker is gevonden wil Post-Schenk niet zeggen. "Maar we hebben veel zin en vertrouwen in de toekomst."

De sluiting zorgde online voor veel reacties. Zo reageerde Ineke Egtberts van der Meer uit Espel geschrokken: "Hier koop ik altijd de allerlekkerste broden en gebak. Wat enorm erg en zeker voor de eigenaar." Ook Mien Busman vond het besluit jammer: "Wij komen trouw uit Lelystad omdat dit gewoon de lekkerste bakker is en het gebak om je vingers bij af te likken."

Lees ook: Zoetekauwen geschrokken door drastisch besluit van hun favoriete bakkerij

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel