Bakkerij Maxima op Urk moet noodgedwongen de deuren sluiten

URK • Di 2 juli 2024 | 15:15 • Dinsdag 2 juli 2024 | 15:15

Brood- en banketbakkerij Maxima op Urk heeft besloten te stoppen door een gebrek aan personeel. De winkel sluit deze zomer de deuren.

Eén van de bakkers bij Maxima heeft het werk moeten neerleggen in verband met een medische ingreep. Een tweede bakker heeft een andere baan gevonden. Het is de bakkerij niet gelukt om tijdig vervangers te vinden.

"Je kunt niet van de ene op de andere dag iemand in de bakkerij zetten en dan zeggen: zo, ga jij nu maar eventjes 100 van dit en 100 van dat maken", zegt een medewerker.

Het besluit gaat de medewerkers niet in de koude kleren zitten. "Ik werk hier al bijna 25 jaar", zegt één van de medewerkers. Klanten kunnen op 10 augustus voor de laatste keer terecht voor brood en gebak.

Verdubbeling
Bakkerij Maxima opende de deuren begin deze eeuw. In 2012 verdubbelde het winkeloppervlak na een verbouwing. Bakkerij Maxima kon toen het naastgelegen winkelpand aan de Hofstee bij de winkel betrekken.

In 2018 ontving de bakkerij een eretitel van het Nederlands Bakkerij Centrum voor een banketstaaf in de vorm van een schol. De 'banketschol' van Maxima kreeg toen het predicaat 'Bekroond met Goud'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel