Kruising Cinemadreef in Almere deze week dicht om winterschade te herstellen

ALMERE • Ma 22 juli 2024 | 15:27 • Maandag 22 juli 2024 | 15:27

Bij de kruising van de Cinemadreef met de Hospitaaldreef in Almere Centrum worden deze week werkzaamheden uitgevoerd. Het asfalt wordt hersteld. De werkzaamheden duren van maandag tot en met vrijdag.

In de winter is er bij het koude weer schade ontstaan aan het asfalt. Op maandag wordt het asfalt verwijderd en daarna wordt de bekabeling voor de verkeerslichten vervangen. Op donderdag wordt het asfalt aangebracht en vrijdag komt de belijning op de weg.

Volgens de gemeente kunnen de werkzaamheden voor geluidshinder zorgen. Dit proberen ze tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid
De Hospitaaltunnel is tijdens de werkzaamheden open, zodat het centrum via de andere kant bereikbaar is. Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten voor autoverkeer, fietsers en voetgangers.

De kruising met de Odeonstraat en Oscarlaan is ook afgesloten. De Odeonstraat is (ook met de auto) bereikbaar via het naastgelegen fietspad vanaf de Charlie Chaplinweg. De Oscarlaan is via de Hollywoodlaan bereikbaar.

Fietsers en voetgangers
Fietsers en voetgangers die gebruik maken van de oversteek bij de Hospitaaldreef worden omgeleid via de onderdoorgang van de Cinemadreefbrug en kunnen hun weg vervolgen via de noordkant van de Cinemadreef.

De Schrijversstraat, Baljuwstraat (politiebureau) zijn via de Landdrostdreef bereikbaar. De Landdroststraat (stadhuis), Hospitaaldreef (ziekenhuis) en Meeresteinkade blijven via de tunnel en de Spoordreef/Randstaddreef bereikbaar. De Landdroststraat is ter hoogte van de Landdrostdreef gesloten voor verkeer.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel