Fiets van vermiste Marc Jaskulski gevonden in water bij Drontermeerdijk

DRONTEN • Ma 22 juli 2024 | 16:23 • Maandag 22 juli 2024 | 16:23

De politie heeft vorige week de fiets van de vermiste Marc Jaskulski uit Dronten gevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van de politie maandag.

De politie had een tip gekregen over een gevonden fiets in het gebied rondom de Drontermeerdijk. Daarom werd een grote zoekactie opgestart in het water bij de dijk en aanlegplaats De Meerkoet. Daarbij is vervolgens inderdaad een fiets gevonden. Deze bleek na onderzoek van Jaskulski te zijn.

Het is onduidelijk hoelang de fiets in het water heeft gelegen en hoe hij daar terecht is gekomen. De recherche wil daar graag meer informatie over.

"We hopen dat mensen alles wat ze hebben gezien of gehoord willen delen met de recherche", aldus de woordvoerder van de politie. "Mocht iemand weten hoe de fiets in het water terecht is gekomen? En waar Marc is? Dan horen wij dat graag."

Drie dagen gezocht
Na de vondst heeft de politie nog een aantal dagen onderzoek gedaan in de omgeving. Daarbij kreeg de politie onder meer hulp van het Veteranen Search Team. Ook zocht een duikteam van de politie in het water rond de Reevesluis.

Op de derde dag hielp Staatsbosbeheer ook mee met zoeken omdat de boswachters het gebied goed kennen. Verschillende bosschages zijn weggehaald zodat de politie goed zicht had in de omgeving.

Al drie maanden vermist
Jaskulski is al ruim drie maanden vermist. Op 15 april vertrok hij op zijn fiets van zijn huis aan de Lancasterdreef in Dronten. Volgens de politie vertrok hij in de richting van het Roggebotzand, dat in de buurt ligt van de Drontermeerdijk. Daar werd hij voor het laatst gezien.

Vorige maand werd duidelijk dat Jaskulski mogelijk een date had gepland via Grindr, een datingapp voor LHBTI'ers. De Drontenaar zou actief zijn binnen de LHBTI-gemeenschap zonder dat zijn omgeving dit wist.

De Drontenaar is nog altijd spoorloos. De afgelopen maanden zijn al meerdere grote zoekacties naar hem gedaan. De politiewoordvoerder meldt dat er nu nog geen nieuwe actie gepland staat, maar dat dat kan veranderen als er weer nieuwe informatie binnenkomt.

Zoekactie vorige week

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel